14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Auteur
  Berichten
 • #1046
  DrieGilden Ontwikkeling
  Sleutelbeheerder
  #1100
  Anne de Jong
  Bijdrager

  Na een midweek Heerenveen zijn we op de terugweg langs de bouwplaats gereden. We waren uiteraard erg benieuwd wat de progressie zou zijn. We waren aangenaam verrast. De bouw vordert gestaag. In ons geval ging het met name om “de Hooibergen”. Het schiet al aardig op en de situatie geeft al een goed beeld hoe het gaat worden.
  Het mooie weer hielp uiteraard ook mee aan het goede gevoel. Maar wij zien ons al zitten in de tuin in een nieuwbouw omgeving. Heel erg leuk om naar uit te kijken!!
  Carla en Anne
  Hooiberg bnr 28

  #1102
  Bosch6
  Bijdrager

  Hi iedereen!

  Wij wonen in Dronten Zuid en fietsen regelmatig even langs de bouwplaats. Werk vordert inderdaad gestaag maar er werken niet zoveel mensen naar ons idee (en op vrijdag niemand??), maar misschien is dat normaal, ik heb geen ervaring met bouwplaatsen 🙂
  Heb een mailtje gestuurd naar Klompenburg of ze nog iets concreter konden zijn over de planning. Daar geen direct antwoord op gekregen maar aan het einde van deze maand sturen ze weer een nieuwsbrief met een nieuwe prognose planning. Nog even afwachten dus maar… Groetjes, Shannon, Michael en Amélie (pionierswoning, bouwnr 2)

  #1103
  Mense
  Bijdrager

  Ik heb een vraagje aan Shannon en Michel, bouwnummer 2 en aan Marcel Konings, bouwnummer 4. Ik, Anne-Mieke Mense bouwnummer 3, wil graag een glazen aanbouw/serre aan de achterzijde van mijn huis realiseren. Eén van de redenen waarom ik niet voor de uitbouw optie van de aannemer heb gekozen. Aangezien we de bouwplaats niet op mogen om te meten zou ik graag willen weten of jullie voor de uitbouw van 1,80 m of van 2,4 m hebben gekozen. Dit is van belang voor de offerte van de serre. Ik hoor graag van jullie.

  #1104
  Bosch6
  Bijdrager

  Hi Anne-Mieke!
  Wij hebben de uitbouw van 1,80m. Heb je eventueel iets aan de tekeningen? Dan kan ik je die wel sturen. Glazen serre is ook een leuk idee zeg! Succes!
  Ik las trouwens in de nieuwsbrief dat ze in oktober met het binnenwerk vd pionierswoningen gaan beginnen, woohoo!
  Groetjes, Shannon, Michael en Amélie

  #1105
  Marcel Tuinstra
  Bijdrager

  @Bosch6: “Ik las trouwens in de nieuwsbrief dat ze in oktober met het binnenwerk vd pionierswoningen gaan beginnen”
  In welke nieuwsbrief stond dit? Wij deze maand nog geen nieuwsbrief gehad.

  Mijn vader werkt in de bouw en die vond ook dat ze erg raar bouwen door eerst de ruwbouw van de pionierswoningen te doen om het daarna te parkeren tot de andere gereed zijn.

  Groet,
  Marcel & Jane
  (Bouwnummer 1)

  #1106
  Mense
  Bijdrager

  Bedankt voor het doorgeven van de maat van de uitbouw. Ik sta nog helemaal aan het begin van het traject en weet niet of ze de tekening nodig hebben. Als dat zo is dan laat ik van mij horen. Alvast bedankt.

  Wat de nieuwsbrief betreft: de eerste zat gewoon in mijn inbox, de 2de heb ik om moeten vragen want die had ik niet gekregen en de 3de zat in Spam. Ook de termijnnota’s komen in Spam te staan. Ik heb hier al van alles aan gedaan maar niks helpt. Klompenburg Bouw weet ook niet waarom dit zo is helaas.

  Mijn neef is ingenieur en zet ook zo zijn vraagtekens bij de aparte manier van bouwen. Hij heeft deze wijze nog niet eerder gezien in zijn carrière. Echter zolang ze binnen de termijn van 225 werkbare dagen blijven, kun je er weinig/niks aan doen.

  De levering van mijn keuken duurt 15 weken na bestellen dus heb ik contact gezocht met Klompenburg Bouw over een mogelijkheid van inmeten van de keuken. Er komt een kijkmoment als de binnenmuren geplaatst en de cementdekvloeren gelegd zijn. Dit gebeurt per woningtype en de prognose voor de pionierswoningen is eind november 2020.

  Gr.
  Anne-Mieke Mense

  #1108
  Bosch6
  Bijdrager

  Bij ons komen de nieuwsbrieven en termijnnota’s ook altijd in de spam terecht!

  En wat betreft de keuken zitten wij met precies hetzelfde; de keukenboer vroeg ons ook al meermalen om een afspraak te maken om in te meten (maar zonder binnenmuren wordt dat een beetje lastig :’-) )
  @Anne-Mieke, wel fijn dat je contact heb gehad en gehoord heb dat voor onze woningtypen een kijkmoment eind november gepland staat!

  Het is inderdaad een opmerkelijke manier van werken. Ons is het dus opgevallen dat er erg weinig mensen op de bouwplaats aan t werk lijken te zijn…

  #1111
  Schenzel
  Bijdrager

  Ik loop bijna iedere dag langs de bouwplaats en spreek regelmatig de ‘bouwers’. Van Klompenburg zelf lopen er maar maximaal 2 medewerkers rond. Daarnaast worden blokkenbouwers, metselaars, dakpanleggers allemaal ingehuurd. De planning volgens de laatste nieuwsbrief, nummer 3, klopt wel met de werkelijkheid. Wij vinden de bouw erg langzaam gaan in vergelijking met alle bouwactiviteiten in de naaste omgeving. Huizen waar later is gestart zijn nu al verder klaar dan bij ons! Maar goed, Klompenburg heeft tot april de tijd om het projectdeel op te leveren.
  Ik heb met de keukenboer een afspraak op 21 december gemaakt om te komen inmeten. Plaatsing keuken laatste week februari laten inplannen. Dit heb ik gedaan om er zeker van te zijn dat er dan ook mensen beschikbaar zijn om de keuken te plaatsen. Aan de bouwers van Klompenburg doorgegeven dat op 21 december de keuken wordt ingemeten, dat was akkoord.

  #1112
  Bosch6
  Bijdrager

  Vandaar dat het soms lijkt alsof er niemand is ….. 😛 maar wel goed om te weten! Dan gaan wij binnenkort ook maar een datum prikken met de keukenboer.
  Er zal toch eens een moment komen dat wij elkaar treffen bij de bouwplaats, als we daar allebei zo vaak langskomen!

  #1113
  Marcel Tuinstra
  Bijdrager

  Geprobeerd een afspraak in te plannen met hun maar kreeg gewoon het volgende terug:

  
  Wij willen het zo organiseren dat er per woningtype een kijkmoment voor de kopers komt.
  Waarschijnlijk met een beperkt aantal personen i.v.m. de maatregelingen omtrent corona.
  Dit kijkmoment zal plaatsvinden zodra binnenwanden geplaatst zijn en de cementdekvloeren gelegd zijn.
  U ontvangt hiervoor nog een uitnodiging.
  Prognose voor dit kijkmoment is eind november 2020; 
   
  Voor het bezoeken van de bouwplaats moet gebruikt gemaakt worden van de persoonlijke beschermingsmiddelen.
  Maar in verband met de veiligheid kunnen we bezoekers alleen met toestemming op de bouwplaats toelaten.
  Vandaar dat we een kijkmoment willen organiseren.
  
  #1115
  Mense
  Bijdrager

  Voor het bezoeken van de bouwplaats moet gebruikt gemaakt worden van de persoonlijke beschermingsmiddelen.

  Officieel moet iedereen die een bouwplaats betreed in het bezit zijn van minimaal basisveiligheid VCA en PBM’s dragen. Vanwege mijn werk heb ik dit certificaat en ook de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) heb ik. Daar ik het zelfde antwoord als Marcel kreeg wat betreft een afspraak voor het inmeten van de keuken, heb ik gemeld dat ik voldeed aan de eisen om een bouwplaats te mogen betreden. Als antwoord kreeg ik dat toestemming moest krijgen om de bouwplaats op te kunnen en die krijg ik dus niet ondanks dat ik aan alle eisen voldoe. Ik vind dit nogal een vreemde situatie. Ik ben echt niet van plan om te pas en te onpas op de bouwplaats te verschijnen om de vorderingen te komen bekijken maar zelfs met een afspraak en de juiste voorzorgsmaatregelen mag je er niet op. Heel vervelend want als de woningen opgeleverd zijn, wil je er toch z.s.m. gaan wonen maar zonder keuken (in mijn geval) gaat dat niet.

  #1117

  @Schenzel, ik lees dat je aan de bouwers van Klompenburg hebt doorgegeven wanneer de keuken wordt ingemeten en dat dat akkoord was. Ben erg benieuwd hoe/aan wie van Klompenburg je dit door hebt gegeven :). Aangezien het bij anderen van ons lastig is om een afspraak te maken met Klompenburg.

  #1119
  Schenzel
  Bijdrager

  @Siebrigje, ik heb dit doorgegeven aan de bouwmedewerker van Klompenburg, die bijna iedere dag aanwezig is.

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.